Новости

Uncategorized

Joaquin Phoenix во маестралното филмско достигнување ,,Џокер” изгубил 52 килограми за ликот!

Joaquin Phoenix бил опседнат да ослабне се со цел да го долови вистинскиот лик на Џокер. Тој изјавил дека буквално бил опседнат да ја намали својата тежина и очигледно успеал во тоа. Изгубил 52 килограми за околу два месеци. Невозможно, но востинито.

Според Phoenix губњето на вишокот килограми те прави малку дезориентиран, чувството на постојан глад и уморот во строго зацртаната претензија за да го изигра Џокер водат и до мала психичка нестабилност што се однесува до менталното здравје на човек, а пак што се однесува до физичкото здравје, се забележува, вели тој, дека моето тело може да произведе движења кои не бев способен да ги направам претходно. Овие предуслоци дефинитивно влиаеле врз градењето на ликот на Џокер и неговата фасцинантна изведба.

Уште еднаш се докажува дека преданоста кон одредена цел и сериозноста за нејзино исполнување води кон успешни резултати.

Инаку филмот е психоделична мистерија, драма каде еден неуспешен комедијант се сретнува со многу ,,малерозни” препреки во суровото општество, што води до неопходен судир со неговото алтер его – Џокер!

 

GOLD
To Top