Новости

Вести

До 10 часот 13,46% граѓани гласале во Битола, 15,96% во Прилеп

Според последните податоци, во Битола до 10 часот излегле да гласаат 13,46%. Според комисијата до 10 часот во Прилеп од вкупно запишаните 64.472 граѓани, своето право на глас го оствариле 15,96 отсто.

До 10 часот  излегле да гласаат околу 9,49 отсто од граѓаните кои се регистрирани во Избирачкиот список на предвремените парламентарни избори во Македонија, објави Државната изборна комисија на првата прес-конференција.

Неколку граѓани досега поднеле приговор до ДИК за повреда на избирачкото право.

 

GOLD
To Top