Новости

Балкан

Будва воведува такса за посетителите

Градот Будва, воведува наплата на излетнички такси за Стариот град по цена од едно евро, велат од уристичката организација „Будва“.

Оттаму соопштија дека таксата нема да важи за деца до 12 години, лица со попречувања, училишни екскурзии, странски државјани кои одат во Будва заради укажување хуманитарна помош или гости во туристичките капацитети во Будва, а кои веќе платиле такса за престој.

GOLD
To Top