Новости

Балкан

Во Хрватска отворена телефонска линија за кинески туристи, ќе се јавуваат полицајци од Кина

Дирекцијата на хрватската полиција денеска објави дека е отворена посебна телефонска линија за кинеските туристи.

Имено, станува збор за проектот „Безбедна туристичка сезона”, во рамките на кој е воспоставена специјална телефонска линија за потребите на кинеските туристи.

Од Дирекцијата известуваат дека на повиците на кинеските туристи ќе одговорат кинески полициски службеници кои учествуваат во проектот.

GOLD
To Top