Новости

Балкан

Во Црна Гора недела стана неработен ден за трговците

Според законот, само аптеките, продавниците за леб, цвеќарниците и бензинските пумпи можат да работат во недела.

Сите продавници и трговски центри во Црна Гора вчера не работеа  бидејќи стапија на сила измените на закон за домашна трговија, со кој недела и државни празници  се неработни денови и за трговските објекти, односно може да се пазари само во специјализирани продавници.

Според законот, само аптеките, продавниците за леб, цвеќарниците и бензинските пумпи можат да работат во недела.

Евротип
SNBROKER
To Top