Новости

Балкан

Двајца загинати во Банско откако беа затврупани од снежна лавина

Двајца загинати во Банско откако беа затврупани од снежна лавина. Ова се случило под врвот Тодорка во таканарчените Бандеришки илеи. Сингналот за инцидентот бил добиен во 11 часот, а спасувачките екипи пристигнале за 6 минути.

Според последните информации четворица млади луѓе излегле од стазата и скијале со сноуборди во густата шума. Според спасувачките токму тие ја предизвикале лавината. Двајца се одделиле и заминале повисоко на планината. Но другите двајца загинале на лице место.

Жртвите се двајца млади луѓе на возраст меѓу 20-30 години и се од Софија.

GOLD
To Top