Новости

Балкан

Забранет влез на официјани лица: Косово со нова мерка кон Србија

Министерот за надворшни работи на Косово, Јетљир Зиерај истакана дека поради нападот и заканите на српската политика кон Косово, земјата одлучила да им се забрани влез на официјални лица на косовска територија, објавија медиумите од регинот.

Зиберај потенцираше и дека постојаните пропаганди и лажни вести за Косово и нејзините граѓани како и неодамнешниот обид на Србија да воспостави така наречена хуманитарна криза на северот од Косово, се само дел од причините поради кои Косово се одлучил за тоа да не дозволува на ниту еден официјален претставник од Белград да го посети Косово.

GOLD
To Top