Новости

Балкан

Земјотрес со јачина од 3 степени по Рихтер регистриран во Хрватска

Во 20:17 часот вечерва бил регистриран земјотрес во Хрватска, со епицентар 48 километри јужно од Загреб.

Јачината на земјотресот изнесувала 3 степени според Рихтеровата скала.

По серијата земјотреси во Албанија, силни потреси беа регистрирани и во Босна и Херцеговина, но и во Грција.

GOLD
To Top