Новости

Балкан

Казната е 2.000 евра – За овој прекршок ќе платите многу на одмор во соседството

Ако планирате да одите на одмор ова лето, да се одморите малку од гужвата, да уживате на убава плажа, тогаш треба да внимавате за казните за неколку прекршоци во соседството.

1.ВОЗЕЊЕ СО ПОГОЛЕМА БРЗИНА ОД ДОЗВОЛЕНАТА

МАКЕДОНИЈА – од 20 до 300 евра

ГРЦИЈА – од 40 до 750 евра

ЦРНА ГОРА – од 450 до 2.000 евра

ХРВАТСКА – од 40 до 2.029 евра

БИХ – од 15 до 511 евра

БУГАРИЈА – од 5 до 76 евра или одземање на дозволата

2.ВОЗЕЊЕ ПОД ДЕЈСТВО НА АЛКОХОЛ

МАКЕДОНИЈА – од 250 до 400 евра

ГРЦИЈА – од 78 до 625 евра (во зависност од промилите)

ЦРНА ГОРА – од 70 до 2.000 евра или одземање на дозволата.

ХРВАТСКА – од 135 до 2.029 евра

БИХ – од 200 до 500 евра

БУГАРИЈА – од 102 до 306 евра или 1022 евра (повторен прекршок).

3.ВОЗЕЊЕ БЕЗ БЕЗБЕДНОСЕН РЕМЕН

МАКЕДОНИЈА –20 евра

ГРЦИЈА – 350 евра

ЦРНА ГОРА – од 40 до 100 евра

ХРВАТСКА – од 67 евра

БИХ – од 30 до 70 евра

БУГАРИЈА – од 25 до 50 евра.

GOLD
To Top