Новости

Балкан

Колинда ја почнува трката за освојување на втор претседателски мандат

Колинда Грабар-Китаровиќ денеска ќе ја претстави програмата со која и официјално ќе влезе во трката за втор претседателски мандат на Пантовчак.

Почетокто на капањата Грабар-Китаровиќ симболично ќе го најави денеска, на 11 ноември во 11 часот, на загрепскиот Велесаем.

Порталот Индекс пишува дека актуелната претседателка во својата програма ќе претстави седум поглавја што ги смета за клучни за нејзиниот втор мандат.

Таа би требало денеска да го претстави и слоганот на својата камапња.

Програмата, како што се наведува, ја пишувала сама, но со совети од експерти.

Во програмата ќе ги истакне безбедноста на општеството, благостостојбата на семејството , иницијативата три мориња и демографијата.

Евротип
Евротип
To Top