Новости

Балкан

Мини торнадо над Улцињ

Малото торнадо уште наречено „пијавица“, не е честа појава на ова подрачје.

Иако трае кратко, може да нанесе голема штета.
Почесто се случува на море, што во текот на викендот беше случај на некои 5-6 милји над Крш кај Ѓеран.

Како што се наведува оваа глетка траела околу 10 минути.

GOLD
To Top