Новости

Балкан

Нов земјотрес вечерва во Албанија – жителите остануваат во шаторите од армијата

Нов земјотрес вечерва 7 минути по 22 часот со епицентар во Албанија. Земјотресот е со јачина од 4.4 степени по Рихтер, на длабочина од 10km.

Епизентарот на земјотресот е на 20km од Тирана, и 5km од Валона.

Жителите остануваат надвор од своите живеалишта и оваа ноќ остануваат во поставените шатори од страна на армијата.

GOLD
To Top