Новости

Балкан

Свети змии излегуваат во црква во Грција секој 15 август

Во август на празникот Успение на Пресвета Богородица, во една црква во Кефалонија во соседна Грција излегуваат  голем број змии кои буквално се мазат и галат со луѓето.

Верниците се убедени дека  тие се благословени од Богородица.

Змиите се појавуваат на 15 август  во црквата, а иако многумина тврдат дека се отровни, никогаш никого не каснале и повредиле на тој ден.

Според верувањето народот ги нарекува свети змии кои на главата имаат шара како крст.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Канал5

Евротип
SNBROKER
To Top