Новости

Балкан

Судир меѓу демонстрантите и полицијата кај Нивици

Грчките медиуми јавуваат дека дошло до судир меѓу малкуте демонстранти во Нивици и полицијата која го обезбедува настанот.

Група граѓани, главно десничари, се обиделе да го пробијат полицискиот кордон употребувајќи сила. Демонстрантите фрлале дрва и камења по полицијата, а таа одговорила со солзавец.

GOLD
To Top