Новости

Балкан

Црвен метеоаларм прогласен во Србија

Хидрометеоролошкиот завод на Србија за денеска до недела прогласи црвен метеоаларм што значи дека се прогнозираат „особено опасни временски појави“.

Денеска, утре и во сабота, во повеќе делови од земјата во сила ќе биде црвен метеоаларм затоа што според прогнозите на метеоролозите ќе биде исклучително студено, а ќе врне и дожд кој ќе се замрзнува на тлото.

На сајтот на РХМЗ е објаснето дека црвениот метеоаларм значи дека се „прогнозираат особено опасни временски појави, со таков интезитет што ќе можат да предизвикаат голема материјална штета и да бидат многу опасни за безбедноста на луѓето и животните“.

 

GOLD
To Top