Новости

Балкан

Црна Гора бара 20 илјади сезонски работници

Според проценките на Заводот за вработување, околу 20 илјади сезонци ќе бидат потребни во Црна Гора, само во крајбрежјето, поради што владините претставници и работодавачите ги повикаа домашните работници да аплицираат за работа.

Работодавачите, како и секоја година, се жалат дека имаат проблеми со неадекватниот и несоодветен персонал во туризмот, а синдикатите тврдат дека невработените не се заинтересирани пред сè поради лошите услови за работа и многу пониски плати отколку во регионот, пишува „Вијести“.

Евротип
Евротип
To Top