Новости

Балкан

Црна Гора најмногу сезонци увезла од Македонија

Македонците се најбројни сезонски работници во Црна Гора.

Во овој момент во земјата се потребни околу 18.000 работници, за да се задоволат потребите за работна сила, а причина за недостигот од работници е фактот што Црногорците не сакаат да работат за плата од 500 евра, колку што најчесто се заработува месечно на приморјето. Како што информираат тамошните медиуми, газдите се принудени да увезуваат работници и тоа најчесто од Македонија, Србија и од Босна и Херцеговина.

Извор: faktor.mk

GOLD
To Top