Новости

Балкан

Блиските на загинатите во несреќата ќе можат да влезат во Бугарија и без документ за Ковид-19

Во Бугарија ќе биде дозволен влез за сите блиски роднини на настраданите лица во тешката сообраќајна несреќа без разлика дали поседуваат документ поврзан за мерките за заштита од пандемијата со Ковид-19.

Од бугарските погранични органи донесена е одлука за измена на протоколот за влез во Бугарија за Ковид-19, соопшти Националниот координативен центар за гранично управување.

Евротип
SNBROKER
To Top