Новости

Битола инфо

(Видео) Бадникова поворка по Широк Сокак

Денеска во Битола по Широк Сокак се одржа Бадниковата поворка на која и покрај студеното време учество зедоа над 600 деца кои дојдоа заедно со своите родители, баби и дедовци. Поворката ја пееше „Вечниот Бог“ по цела должина на Широк Сокак, до Саат кулата, а од таму во црквата Св.Димитриј, каде владиката Петар им ги подели бадниковите пакетчиња.

GOLD
To Top