Новости

Битола инфо

(Фото+видео) „Вечниот Бог“ ечеше по Широк Сокак – Бадникова поворка во Битола

Денеска во Битола како најава на Христовото раѓање се одржа Бадникова Поворка, а децата ја пееја „Вечниот Бог“. Поворката започна од пред Офицерски, по Широк Сокак до храмот Свети Димитриј каде децата кои беа дел од поворката добија коледарски пакетчиња.

GOLD
To Top