Новости

Битола инфо

Викендов 29 возачи под дејство на алхохол

Полициски службеници од СВР Битола за време на викендот (21/22/23.02.2020) извршиле контрола за алкохол, брзина, управување без возачка дозвола. Притоа, било констатирано дека 29 возачи биле под дејство на алкохол и тие биле исклучени од сообраќај, 13 возачи управувале возило без да поседуваат возачка дозвола, брзината ја надминале 10 возачи, 11 возила биле нерегистрирани, на мобилен разговарале осум возачи, сигурносен појас не користеле девет возач. За сите неправилности издадени се соодветни поднесоци.

GOLD
To Top