Новости

Битола инфо

Викенд контрола на битолската полиција – 29 возачи управувале без возачка

Полициски службеници од СВР Битола на 08, 09 и 10.11.2019 извршиле контрола за алкохол, брзина, управување без возачка дозвола, нерегистрирани возила, непочитување првенство. Притоа, констатирано е дека 29 возачи управувале возило без возачка дозвола, 21 возило биле нерегистрирани, 20 возачи зборувале на мобилен телефон додека управувале возило, Под дејство на алкохол биле 45 возачи и тие биле исклучени од сообраќај. За сите неправилности издадени се соодветни налози.

GOLD
To Top