Новости

Битола инфо

„Водовод“ ги санираше синоќешните дефекти на водоводната мрежа

Санирани се дефектите на водоводната мрежа, од кои некои делови од градот останаа без вода, а некои со слаб притисок.

Како што синоќа ТВ Тера, дефектите беа кај населбата „Кланица“, на улицата „Партизанска“ , и населбите „Буковски ливади“ и „Долно Оризари„

Од претпријатието објаснуваат дека во периодот во кој имавме екстремно ниски температури што пак доведе и до мрзнење на многу цевки, со подигнувањето на температурата и одмрзнување на цевките, доаѓа до зголемен приситок што предизвикува пукање на цевките со поголеми профили заради зголемениот притисок.

 

GOLD
To Top