Новости

Битола инфо

Во школската амбуланта на ОУ „Даме Груев“ во Битола ќе биде пунктот за скрининг на коронавирус

Согласно препораките од Министерството за здравство во врска со новонастанатата состојба со COVID-19 (корона вирус) ЈЗУ Центар за јавно здравје Битола отвора пункт за земање на биолошки материјал (Брис) за скрининг на лица во ризик од COVID-19.

Пунктот ќе биде сместен во просториите на школската Амбуланта во ОУ “Даме Груев”
Воедно сакаме да ги известиме граѓаните на општина Битола за следното:

1. Закажувањето на пациентите за скрининг да го вршат само преку телефон кај својот матичен лекар освен во итни и неодложни ситуации.
2. Пред влегуњето во здравствената установа пациентите да стават заштитна маска преку устата и носот.
3. Со себе да носат документ за лична идентификација (лична карта или пасош).

GOLD
To Top