Новости

Битола инфо

Денот на руската дипломатија одбележан во Битола

Денеска во Битола пред Рускиот крст беше одбележан Ден на Руската дипломатија. Во текот на настанот Амбасадорот на Русија во Македонија Сергеј Баздникин, како и бројни гости, меѓу кои се Почесните конзули, делегацијата од Министерство за надворешни работи, претставниците на општини и најголеми претпријатија учествуваа во церемонијата на положување на цвеќе пред споменикот, посветен на рускиот императорски конзул Александар Ростковски.

 

 

Евротип
SNBROKER
To Top