Новости

Битола инфо

Д-р Билјана Гагачовска – нов директор на битолската болница

Д-р Билјана Гагачовска, спец.психијатар е новиот директор на ЈЗУ Клиничка Болница Битола. Досегашен директор на болницата  беше д-р Зоран Лазаров.

Ова е нејзината биографија :

-1999год средно образование Гимназија Јосип  Броз Тито Битола

-2005 год.факултет по медицина на медицински универзитет Пловдив Р.Бугарија

-2011 специјализација по психијатрија на УК по психијатрија на Медицински Факултет Скопје

– 2014 Едукација за детска и адолесцентна психијатрија на УК по детска и адолесцентна психијатрија при Универзитетскиот Клинички Центар ЧЕРЕПАША Истанбул Република Турција

-2015 Едукација за дијакностика и третман на лица со аутизам на УК по педијатрија при УКЦ во Љубљана – Субспецијализација по детска и адолесцентна психијатрија на УК по психијатрија на Медицински Факултет Скопје.

-2012-2013 ПЗУ Хармонија Медика психијатар и оснивач

-2013-2017 Психијатрија ЈЗУ Клиничка Болница Битола

-2017-2020 Раководител на одд.за ментално здравје на деца и млади при КББ

Евротип
Евротип
To Top