Новости

Битола инфо

КУД Илинден со три награди од Северен Кипар продолжува во Бурса

КУД Илинден од Битола успешно го заокружи настапот на 24-от Меѓународен фестивал во Искеле, С. Кипар каде се закити со три награди: награда за најубава женска носија, награда за најавтентична група која го негува традиционалниот фолклор и специјална награда на Фестивалот. КУД Илинден беше дел од овој фестивал со уште шест држави ширум светот.

После успешниот настап во Северен Кипар, играорците денеска заминаа за Бурса, каде ќе настапат на уште еден значаен и голем меѓународен фестивал, 33-от „Златен Караѓоз”, каде очекуваат уште еден успешен настап, а секако и награди.

 

GOLD
To Top