Новости

Битола инфо

„Копанки“ оди во сопственост на државата

Општина Битола го утврди правниот статус на планинарскиот дом „Копанки“. Со последното решение на општината делумно се поништува решението од 2015 година, а со кое објектот беше легализиран и даден на ПСК „Пелистер“ од Битола.

Сега понуштувањето се однесува само во делот на сопственоста. Тоа значи дека објектот е легализиран, а сопственичкото право е на државата.

Се очекува дека општината ќе го бара објектот од државата со цел да може да се инвестира и да се реконструира.

Извор :Тв Тера

GOLD
To Top