Новости

Битола инфо

Краткотрајно исклучување на Блок 3 во РЕК Битола

Од РЕК Битола ја информираат јавноста дека изутрината дојде до краткотрајно исклучување на Блок 3 од системот. Причината за исклучувањето e грешка во автоматскиот систем за управување.
Блок 3 повторно беше приклучен во мрежа во 12ч. и во моментов работи работи непречено.
Производството на АД ЕСМ се одвиваше преку Блок 1 и преку другите производни капацитети.

GOLD
To Top