Новости

Битола инфо

Кривична пријава за доктор од Битола: Предизвикал тешко нарушување на здравјето на пациент со лоша дијагноза

СВР Битола поднесе кривична пријава против 63 – годишен лекар од Битола поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „несовесно лекување болни“ и „тешки дела против здравјето на луѓето“.

Во текот на 2017 година во Битола во Клиничката болница, пријавениот, како доктор, постапувајќи несовесно при микроскопски преглед на примерок од пациент, дал дијагноза, врз основа на која било предизвикано тешко нарушување на здравјето стои во билтенот на Министерството за внатрешни работи.

GOLD
To Top