Новости

Битола инфо

Навреме локализиран пожарот во Ротино да не се прошири кон Пелистер

Благодарение на брзата интервенција на месното население, заедно со екипи од противпожарната единица на Битола и екипи на Националниот парк Пелистер, не беше дозволено пожарот да се прошири и кон селото Ротино, ниту кон Националниот парк Пелистер.

Пожарот избувна во близина на гробиштата на селото, во непосредна близина на Националниот парк Пелистер. Според жителите, причината за пожарот се запалени свеќи.

GOLD
To Top