Новости

Битола инфо

Од Ротино започна акцијата „Да засадиме иднина“

Во организација на Ротари Клубот Битола Широк Сокак, денеска од Ротино започна акцијата „Да засадиме иднина“ во која ќе се засадат околу 30 хектари површина околу Битола со 100.000 садници. Целта е да се вратат белите дробови на Битола, а токму овој предел на неколку пати беше зафатен од големи пожари. Почетокот на акцијата заради неповолни временски услови беше одложен, но со последните дождови се створија услови за засадувањето да биде што поуспешно. Акцијата е поддржана од ЈП Национални Шуми.

 

 

Евротип
SNBROKER
To Top