Новости

Битола инфо

Осум возачи во Битола исклучени од сообраќај поради алкохол

Секторот за внатрешни работи Битола во периодот (11.01-13.01) при спроведени контроли кај осум возачи регистрира присуство на алкохол во крвта и тие се исклучени од сообраќај. Едно возило било технички неисправно и тоа било исклучено од сообраќај.
Утврдени се и други прекршоци за кои на 62 возачи им биле изготвени мандатни платни налози и тие ќе се соочат со соодветни глоби, а исто така изготвени се и девет прекршочни налози.

GOLD
To Top