Новости

Битола инфо

Пивара Скопје ќе донира Летниковец во Нова Битола

Пивара Скопје ќе и донира Летниковец на Општина Битола, барање кое денеска беше одобрено од Советот на Општина Битола.

Летниковецот е правоаголен со димензии 3×3 со стреа 60 cm. Дрвени столбови, висина од 200 cm. Постамент за летниковец од 10 cm бетон доколку е потребно и во зависност од самиот терен.

Летниковецот останува во сопственост на општината за кој во иднина истата треба да води грижа (одржување), стои во барањето.

Во околината на летниковецот е планирано да се посадат и садници.

Локацијата е во Битола , населба Нова Битола.

 

GOLD
To Top