Новости

Битола инфо

Почина битолскиот писател и новинар, Константин Петровски

На 44-годишна возраст, по кратко боледување, почина битолскиот писател и новинар, Константин Петровски.

Петровски ги има објавено книгите: „Браќата на Александар“, „Филтер Југославија“, „На пат одам за пат прашам“, „Принцезата Ирина“ и „Вардан“.

Пишуваше патеписи, колумни, а соработувал и со локалните медиуми.

GOLD
To Top