Новости

Битола инфо

Поштенски работник од Битола украл 760.000 денари

Вработен во подружница на АД „Пошта на Македонија“ во Битола украл повеќе од 760.000 денари.

Според информациите од МВР, осомничениот Д.Ј.(33) од Битола во периодот од 8. јуни лани до 21 февруари годинава, во повеќе наврати, присвоил износ од 761.558 денари, кои што му биле доверени при извршувањето на работните обврски.

Против него е поднесена кривична пријава за проневера во службата.

GOLD
To Top