Новости

Битола инфо

Презентација на извештајот за квалитетот на амбиенталниот воздух во Битола во месец Февруари 2019

Организациите основачи на ПЛАТФОРМАТА ЗЕМИ ЗДИВ Ве покануваат на настанот кој ќе се одржи на 27.03.2019 СРЕДА со почеток во 19:00 ЧАСОТ во малата сала на НУ Центар за култура Битола.

Целта на овој настан е запознавање на граѓаните на Битола со мотивите за основање на ПЛАТФОРМАТА ЗЕМИ ЗДИВ, целите и начинот на делување и можноста за вклучување на други граѓански организации и компании во оваа ГРАЃАНСКА ПЛАТФОРМА.

На настанот ќе биде презентиран првиот месечен извештај за квалитетот на амбиенталниот воздух во Битола генериран врз основа на податоците добиени од првите 4 сертифицирани мерни уреди “Airly” кои во месец Февруари беа активни во нашата мрежа.

GOLD
To Top