Новости

Битола инфо

При ископ на темели за куќа пронајдени две гранати во битолско

На 16.04.2019 година во 11.02 часот во СВР Битола, З.П. од село Могила пријавил дека при ископ на темели за куќа во с.Могила биле пронајдени две гранати калибар 60мм и калибар 75мм од Првата Светска војна.

Од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување гранатите се подигнати за понатамошна постапка.

GOLD
To Top