Новости

Битола инфо

Прогласени најдобрите велосипедисти за 2019

Велосипедската федерација на Македонија во Битола, со техничка поддршка на ВК „15 мај Пелистер“ ја организираше годишната церемонија на која ги прогласи најдобрите во велосипедскиот спорт.

Преку 50 наградени велосипедисти присуствуваа на манифестацијата на која одличјата ги додели претседателот на федерацијата Сашо Димитријоски.

Еве ги најуспешните за 2019-та година по категории:

Вело-крос:
Мастерс:
Златко Гецовски (15 мај Пелистер)
Кадети:
Лука Димитријоски (Спид Бајк)
Јуниори:
Кристијан Максимовски (МВК Велес)
Сениори:
Тефик Салахи (Цикло спорт)
Екипно:
Спид Бајк – Кичево

Планински велосипедизам:
Жени:
Анета Антовска (Оксижен)
Мастерс:
Љубиша Кондев (Енерџи)
Кадети:
Борис Стефановски (Крос сајклинг)
Јуниори:
Лазар Петровиќ (Оксижен)
Сениори:
Александар Марковски (Оксижен)
Екипно:
Оксижен – Скопје

Младински велосипедизам (друмски велосипедизам)
У-15:
Христијан Атанасовски (15 мај Пелистер)
У-13:
Даим Мухареми (Андреналин)
Екипно:
15 мај Пелистер – Битола

Друмски велосипедизам:
У-15 (ж):
Адријана Анастасовска (Оксижен)
Мастерс:
Зоран Ристовски (Вело-М)
Кадети:
Благој Марковски (МВК Велес)
Јуниори:
Виктор Ванчевски (МВК Велес)
Сениори:
Никола Лефков (Вело-М)
Екипно:
МВК Велес – Велес

Награда за посебен придонес од велосипедскиот спорт:
Ристе Настевски – Битола

GOLD
To Top