Новости

Битола инфо

Пронајдена граната од Првата светска војна во Битола

На 14.11.2018 година во 17.45 часот во Битола, при изведување на градежни работи во фабрика за сладолед, била пронајдена неексполодирана артилериска граната 85 мм од Првата Светска Војна.

Гранатата била безбедно подигната од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување.

GOLD
To Top