Новости

Битола инфо

Пронајдена неексплодирана рачна бомба во битолско

На 17.05.2019 година во 16.50 часот било пријавено дека во непосредна близина на гробиштата кај с.Кременица, битолско, полициски службеници пронашле една неексплодирана рачна бомба од Првата светска војна.

Увид бил извршен, а бомбата безбедно била подигната од претставник на Дирекцијата за заштита и спасување.

GOLD
To Top