Новости

Битола инфо

Пронајдени шест неексплодирани гранати кај НП Пелистер

На  07.11.2018 година во 08.43 часот во Полициската станица Битола било пријавено дека при извршување на градежни работи на место лоцирано до патот на Национален парк „Пелистер“ биле пронајдени шест стари неексплодирани гранати. Од страна на пиротехничар во Дирекцијата за заштита и спасување било констатирано дека се работи за стари неексплодирани артилериски гранати калибар 75мм од Првата светска војна.Гранатите биле безбедно подигнати.

GOLD
To Top