Новости

Битола инфо

СВР Битола со детали за вчерашната контрола во градот

На 07.03.2019 полициски службеници во Секторот за внатрешни работи Битола извршиле контрола за брзина, зимска опрема, управување без возачка дозвола, нерегистрирани возила, непочитување првенство, исправност на возилата, товарни возила, сигурносен појас, светло.

При контролата било констатирано дека девет возачи го управувале возилото со поголема брзина од дозволената, девет управувале без возачка дозвола, кај еден возач било утврдено присутво на алкохол. Нерегистрирани биле 10 возила,на мобилен телефон разговарале 22 возачи. Исто така, при контролата откриени се и други 28 останати прекршоци.

GOLD
To Top