Новости

Битола инфо

Свежо цвеќе пред споменикот на Јосип Броз Тито во Битола

Свежо цвеќе денеска беше положено на бистата на Јосип Броз Тито која се наоѓа на Широк сокак.

Во име на Форумот на жени на битолската СДСМ, советничката Татјана Крнчева положи свеќо цвеќе и се поклони пред спомен обележјето на Јосип Броз Тито.

На денешен ден пред 40 години почина доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија – Јосип Броз Тито (1892-1980).

GOLD
To Top