Новости

Битола инфо

Свечена програма на Општина Битола посветена на празникот на градот 4 Ноември

Свеченостите почнуваат со отворање на изложба „Книги-историја, иднина” чиј организатор е Македонско научно друштво-Битола, а ќе продолжат со доделување на наградите на најдобрите учесници на Интернационалниот фестивал на аматерски документарен филм „Камера 300″.

Празничната програма на Општина Битола завршува со традиционалната свечена академија на која се доделува наградата „4 Ноември” за најуспешните битолчани.

GOLD
To Top