Новости

Битола инфо

„Нуга Бест“ и во Битола – напредна медицинска опрема во служба на Вашето здравје

Познатиот бренд за производство на напредна медицинска опрема „Нуга Бест“ од Јужна Кореја од вчера е достапен и во Битола со отворањето на Центарот „Нуга Бест Битола“ кој се наоѓа во близина на Дрвен Пазар, на улицата „Борка Левата“.

Компанијата „Нуга Бест“ е посветена да го практикува духот на здравјето, љубовта и разновидната услуга за да допринесе за здравјето на човекот преку своите најдобри „Нуга Бест“ центри низ целиот свет со својот вредно застапен производ и услуга за задоволство на клиентите, а сега достапно и во Нуга Бест Центарот во Битола.

Јужнокорејската компанија „Nuga medical“ произведува производи за превенција и подобрување на здравјето на луѓето, а производите се класифицирани како напредна медицинска опрема, кои покрај користењето на модерната наука и технологија, користат и методи кои традиционалната ориентална медицина ги користи повеќе од 5000 години. Ова комбинација на ориенталната и западната медицина му обезбедува подобро здравје и превенција на болести, притоа телесните функции се доведуват во рамнотежа и доаѓа до зголемување на природниот имунолошки систем на телото, всушност тоа е исто така начин на живот.
Неколку години по ред компанијата Nuga Medical е избрана за најдобра компанија во Јужна Кореа за својата единствена технологија и стручност.

Оваа напредна медицинска опрема претставува спој на модерната наука и технологија овозможувајќи им на сите да имаат корист од производите кој придонесуваат за подобрување на здравјето и превенција од болести.

Здравите и задоволни клиенти се нивната единствена цел.

Нуга Бест е посветена да го практикува духот на здравјето,љубовта и новиот начин на здрав живот
N5 терапевтски кревет e најновиот изум на компанијата кој претставува мултифункционален термо масажер,специјално дизајниран за третман на рбетот кој врши терапија против деформитети во рбетниот столб,астма и алергија,намален имунитет,депресија,несоница и многу повеќе…

По должината на рбетот се неколку важни меридијани кои имаат акупресурни точки поврзани со сите органи во нашето тело.Овие акупресурни точки и придружните органи,рбетот и сите нервни патишта во рбетот ќе бидат стимулирани при третман на креветот N5.

ЕФЕКТ ОД ТРЕТМАНОТ

-МАСАЖА (длабинска масажа за релаксација на телото)

-АКУПРЕСУРА(дава ефект преку терапија на меридијаните во грбот со кој врши баланс на енергијата во телото.Западната медицина го опишува успехот на акупресурата како стимулација на протокот на крвта,која ги загрева и ги релаксира мускулите и може да активира ендофрин кој ја уништува болката)

-ТРЕТИРАЊЕ СО ТОПЛИНА (загреаната тоурманиумска керамика од креветот N5 врши најдобра топлинска терапија со која се подобрува циркулацијата на крвта.Топлината ја стимулира и детоксикацијата на организмот што е многу важен услов за здрав организам)

-КИРОПРАКТИКА(метода со која се враќа рбетот во неговата првобитна состојба.Многу делотворно врши корекција на деформитетите на рбетниот столб благодарение на трите внатрешни специјално дизајнирани проектори)

-ДОЛГИ ИНФРАЦРВЕНИ ЗРАЦИ(Долгите инфрацрвени зраци неможеме да ги видиме,но ги чувствуваме како топлина,исто како сонцето кога не грее)Кога нашето тело е изложено на неопходните за живот ДОЛГИ ИНФРАЦРВЕНИ ЗРАЦИ тие навлегуваат во човековото тело до 7,7цм внатре и доаѓа до забрзување на циркулацијата на крвта во нашето тело и поголема оксигенација и детоксикација во секоја наша клетка и сето тоа благодарение на тоурмановите плочки!

-НЕГАТИВНИ ЈОНИ(Нашата тоурманиумска керамика емитува негативни јони коишто се природни и антидепресивни.Во природата ги има во изобилство покрај морињата и океаните,во шумите и во повисоките планински места.Значително ја подобруваат и оксигенацијата на крвта и намалувањето на анксиозните состојби во организмот.Негативната јонска терапија е позната и како метод за подобрување на имунолошкиот систем на човекот.

Во време на брз ритам на животот и постојана напнатост и стрес од секојдневните ситуации и проблеми…N5 терапевскиот кревет Ви овозможува максимална терапија и регенерација!

GOLD
To Top