Новости

Битола инфо

(ФОТО) Учениците на средба со писателите за деца на „Детска радост“ во битолската библиотека

Вчера и денес во НУУБ „Свети Климент Охридски“ Битола се одржа саем на книгата во организација на Просветно дело каде можеа да се купат сите најнови изданија на сликовници, книги, прирачници и слично.

Исто така, учениците од неколку основни училишта кои присуствуваа заедно со своите наставници имаа можност да поразговараат со уредниците, илустраторите и писателите за деца од списанијата Росица, Развигор, Другарче и Наш Свет.

 

 

 

 

GOLD
To Top