Новости

Битола инфо

(Фото+видео) Млади од Македонија, Германија и Израел дел од иницијативата „Патоказ кон помирувањето“

Млади од Македонија, Германија и Израел кои се дел од иницијативата „Патоказ кон помирувањето“ вчера со флеш моб на плоштадот Магнолија, а потоа со цртање и пишување на имињата на голем банер, го најавија денешното одржување на „Маршот на живите“ во Битола кое ќе се одржи во чест на 76-годишнината на депортираните Евреи. Во вчерашните активности им се приклучи и израелскиот амбасадор, Дан Ориан.

 

GOLD
To Top