Новости

Битола инфо

(Фото+видео) Фолклорно шаренило во Старата битолска чаршија

Фестивалот на народни песни и игри „Илинденски денови“ продолжува со интернационална вечер на музика и игра на која ќе настапат фолклорни друштва и групи од три континенти. Интернационалната вечер која ќе започне вечерва на Ракометното игралиште од 20 часот.

Денеска пак како предигра на она што ќе се случува вечер, ансамблите од Мексико, Белгија, Италија, Израел и Индија ја разиграа Старата битолска чаршија.

ИНДИЈА

МЕКСИКО

 

ИЗРАЕЛ

БЕЛГИЈА

ИТАЛИЈА

Евротип
SNBROKER
To Top