Новости

Битола инфо

(Фотогалерија) Битолски планинари на Кајмакчалан им оддадоа почит на Калина и Александар

На денешен ден на Кајмакчалан, пред една година, згаснаа животите на младите планинари Калина Велевска и Александар Миновски.

Токму на годишнината на нивното трагично загинување, група битолски планинари, членови на ПСК „Пелистер“ се искачија до врвот на Кајмакчалан со цел да им оддадат почит.

Покрај нив, денеска на Кајмакчалан се искачија и други групи планинари.

Како беше денеска на Кајмакчалан, може да погледнете преку фотографиите на Влатко Крбалески.

 

GOLD
To Top